Eenden vloot

Een voorstel rondje van de Eenden van Eendjes Verhuur Stellendam.

En ja, daar horen wij natuurlijk ook bij!

Wie zijn wij? Johanneke (en haar vader) waar het allemaal mee begon. Gerrit de man van Johanneke, die hoofdzakelijk achter de schermen bezig is en onze kinderen Esmée, Anna en sinds kort Beer, onze Labradoodle die het geweldig vindt om mee te gaan naar zoals wij dat noemen "de Eenden".

Het ontstond door een keer uit rijden te gaan met een Eend 2cv door de vader van Johanneke die de lelijke Eend eigenlijk maar niks vond, maar na de rit het fantastisch vindt en gelijk op zoek gaat naar een Eend 2cv. Dat werd de familie Eend. Wij als gezin vonden het heerlijk om er mee op pad te gaan, picknick achterin en even weg uit de hectiek van alle dag.. ! Zo werd het idee geboren; kunnen we anderen hier ook niet van mee laten genieten? 

Ons motto is dan ook: Beleef nu het geluk van toen...


De Eend 2cv heeft in de tijd meerdere namen gekregen, maar de oorspronkelijke afkorting van 2cv is 'Deux Chevaux Vapeur' wat 2 paardenkrachten betekent. In België noemen ze hem ook wel een 'Geit', in Nederland spreekt men over 'de Lelijke Eend'. Tot 1990 zijn de 2cv's gemaakt, maar niet zo zeer meer waar ze oorspronkelijk voor zijn ontworpen.

De nieuwe leiding van autofabrikant Citroën besloot in 1935 een kleine auto te ontwikkelen die geschikt diende te zijn voor het ruige Franse platteland: de TPV, oftewel Toute Petite Voiture. Projectleider en stuwende kracht Pierre-Jules Boulanger omschreef het doel als "een paraplu op vier wielen". Op basis van marktonderzoek werd besloten dat het een voertuig moest worden dat twee boeren met 50 kilogram aardappelen kon vervoeren of een vat met 50 liter wijn. Ook gaat het verhaal dat het de mogelijkheid moest bieden om een schaap in de auto mee te nemen. De auto moest hierbij zo comfortabel zijn dat eieren in een mand niet zouden breken wanneer de auto over een stuk omgeploegd land zou rijden. Overige eisen waren dat de auto vooral zuinig, betrouwbaar, goedkoop en eenvoudig te bedienen moest zijn: een boerin moest ermee naar de markt kunnen rijden. Ook moest de boer, met zijn zondagse hoed op, erin passen zodat hij per auto naar de kerk kon. Het uiterlijk van de wagen werd niet belangrijk geacht. 


Dit is de Eend waar het allemaal mee begon, 'de Familie Eend'. Met haar mooie rode kleur en het open dakje is zij een genot om mee te rijden. 

Type: 2cv6 Special

Bouwjaar: 1987

Rijd op: Benzine

Gordels: Alleen voorin

Bij het zien van deze Beauty wil je gelijk instappen, zij is de tweede Eend in de vloot die wij mochten overnemen van een aardig echtpaar.

We zorgen goed voor haar! 

Type: 2cv6 Special

Bouwjaar: 1986

Rijd op: Benzine

Gordels: Alleen voorin

Met de Lavendel blauwe kleur is deze Eend niet echt een lelijke Eend te noemen, maar ja, zo zijn ze nu eenmaal gedoopt in Nederland. De 2cv kwam algauw na de bovenstaande Eenden de vloot versterken. 

Type: 2cv6

Bouwjaar: 1982

Rijd op: Benzine

Gordels: Voorin en achterin heupgordels

Deze knalgele oo7 Eend is lekker opvallend om mee op pad te gaan. De kleur is geïnspireerd op een auto uit de James Bond film 'For You Eyes Only'. Opvallen met deze 2cv is geen probleem!

Type: 2cv6 Club

Bouwjaar: 1984

Rijd op: Benzine

Gordels: Alleen voorin

Met de knalgroene kleur doet deze Eend zijn naam eer aan 'Sjakie' zoals uit de film van Flodder. Met een bank voorin kun je gezellig knus bij elkaar zitten, dus voor de romanticus onder ons reserveer dan deze toffe Eend.

Type: 2cv6 Club

Bouwjaar: 1987

Rijd op: Benzine

Gordels: Voorin en achterin heupgordels

De blauwe kleur van deze Eend komt aardig in de buurt van de lavendel Eend, maar is toch anders.

Opgeknapt in Zeeland door een Eenden liefhebber waarvan wij de Eend mochten overnemen. 

We zijn er blij mee en ze gaat onze gasten een big smile op hun gezichten toveren! 

Type: 2cv6 Club

Bouwjaar: 1986

Rijd op: Benzine

Gordels: Voorin en achterin heupgordels