Bezienswaardigheden van Schouwen-Duiveland


Schouwen-Duiveland is een prachtig eilandje gelegen in Zeeland. Het wordt omringd door de Grevelingen, de Noordzee en het Nationaal Park Oosterschelde. Daarnaast heeft dit eilandje vele mooie plekken om te bezoeken. Wil je de vele bezienswaardigheden in Schouwen-Duiveland zelf ontdekken? Huur een Eendje en ontdek dit prachtige eiland.

Bezienswaardigheden Schouwen-Duiveland

Schouwen-Duiveland heeft een hoop leuke plekken die bezocht kunnen worden. Met onze Eendjes wordt het mogelijk om deze bijzondere plekken op een plezierige manier te bezoeken. Wij zullen de leukste tips op een rijtje zetten:

 

Gravensteen

De Gravensteen is het voormalige stenen huis van de Graaf. Dit was het bestuurlijke en oude administratieve centrum van de graaf van Holland, West-Friesland en Zeeland. Daarnaast is het de oudste gevangenis van Zeeland. De gevangen werden hier onder slechte omstandigheden opgesloten en de sporen, waaronder in de gijzelkamer, zijn hier nog duidelijk zichtbaar...

Boerderij Molenberg

Wil je onderweg graag even stoppen voor de zeer geliefde huisgemaakte drietraps-tosti van Boerderij Molenberg? Doe dat vooral onder het genot van een lekker bakje koffie. Kinderen kunnen spelen in de speeltuin en daarnaast zit je ook naast een sfeervol clubhuis voor golfleden. Een balletje slaan is dus ook mogelijk!

Watersnood museum Ouwerkerk

Rijd je met je Eendje langs Ouwerkerk, vergeet dan vooral niet een bezoekje te brengen aan het Watersnood museum. Hier beleef je de onvergetelijke avond(en) die zich hebben voorgedaan in 1577 opnieuw. Dit museum heeft vier vaste voorstellingen en verschillende exposities, erg interessant én leerzaam.

Deltapark Neeltje Jans

Op Deltapark Neeltje Jans is genoeg te doen. Bezoek de stormvloedkering van binnen, de voederingen en presentaties van de zeeleeuwen en zeehondjes en bezoek het grootste aquarium van Zeeland. Is het lekker weer? Dan kan je je vermaken op de waterglijbaan, aquasplash en waterspeelplaats. Het is een erg leuk en leerzaam park waar je geen moment stil zit.

Plompe Toren

De bezienswaardigheden van Schouwen-Duiveland zijn allemaal even bijzonder, zo ook de Plompe Toren. De Plompe Toren en haar omringende landschap ogen erg vredig en veilig. Maar honderden jaren geleden was dat wel anders. De toren was toen het middelpunt van het welvarende dorp Koudekerke. Het dorp verdween terwijl de toren stand hield. Betreed je de toren, dan krijg je de kans om vanaf 23 meter hoogte uit te kijken naar verschillende vogelsoorten.

 

Pitnick restaurant & escaperoom

Rijd je langs het bosrijke duingebied van Renesse? Neem dan vooral een bezoekje aan Pitnick. Na een lekker hapje gegeten te hebben, waan je je in de escaperoom. Hier gaat de deur op slot en probeer je zo snel mogelijk te ontsnappen door alle cryptische aanwijzingen op te volgen die je krijgt. Stap voor stap los je alle raadsels op en kom je richting de sleutel die je helpt om te ontsnappen.  

Hoe werkt het huren van een Eendje?

Voor je alle bezienswaardigheden in Schouwen-Duiveland kan bezoeken, haal je je Eendje eerst op in Stellendam. Vanaf hier is het een half uurtje rijden. Je kan zelf kiezen of je het Eendje voor de hele dag of slechts een dagdeel wilt gebruiken. Een Eendje kost voor een dag €139,- en voor een dagdeel €90,-. Hiernaast geldt er een borg van €150,-. Meer informatie over alle prijzen? Klik hier.

 

Wil je deze bezienswaardigheden bezoeken met een Eend?

Er zijn een hoop bijzondere bezienswaardigheden op Schouwen-Duiveland te bewonderen en vooral genoeg te beleven. Kan je niet wachten om deze plekken te bezoeken met je Eendje? Reserveer je Eendje(s) op de datum waarop je graag zou willen en wij nemen contact met je op. Heb je vragen? Neem contact op.

Wil je meer weten over de bezienswaardigheden van Voorne-Putten? Lees hier verder.